Broj novozaraženih u Rusiji ponovo dostigao novi rekord

0
Anadolija
Broj novozaraženih u Rusiji ponovo dostigao novi rekord
EPA-EFE / Rusija, bolnice

Broj novozaraženih u Rusiji u nedjelju je ponovo dostigao novi rekord, jer je registrovano 29.039 novooboljelih od COVID-19, što je najviše na dnevnom nivou od početka pandemije

Ukupno je zabilježeno više od 2,4 miliona slučajeva zaraze, što znači da je Rusija i dalje četvrta po pogođenosti koronavirusom u svijetu.

Također, do sada je registrovano i 43.141 preminulih od posljedica zaraze koronavirusom.

Rusiju je na jesen zahvatilo ponovno oživljavanje virusa sa svakodnevno potvrđenim infekcijama i smrtnim slučajevima znatno većim od onih prijavljenih na proljeće. Ipak, ruske vlasti odbile su ideju o ponovnom zaključavanju zemlje ili bilo kakvom širem zatvaranju preduzeća.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u srijedu je odobrio masovnu vakcinaciju protiv koronavirusa uz pomoć vakcine Sputnik V, koja je i dalje na naprednim istraživanjima kako bi se osigurala njena sigurnost i efikasnost. Doktori i nastavnici će prvi primiti vakcine.

Sputnik V je nuđena medicinskim radnicima nekoliko mjeseci, iako su i dalje u toku istraživanja. Nekoliko visokopozicioniranih ruskih zvaničnika navelo je da su već dobili potrebne dvije doze vakcine.

Vojska Rusije počela je ove nedjelje vakcinaciju ekipa na mornaričkim brodovima koji treba da odu na misije.

Ministar zdravlja Mikhail Murashko rekao je u srijedu da je više od 100.000 građana Rusije već primilo vakcine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije