Britanski ministar zdravlja će primiti vakcinu Pfizer uživo na TV-u

1
Radiosarajevo.ba
Britanski ministar zdravlja će primiti vakcinu Pfizer uživo na TV-u
Foto: Arhiv / Matt Hancock podnio ostavku

Britanski ministar zdravlja Matt Hancock kazao je da će primiti vakcinu Pfizer uživo u emisiji Good Morning, Britain zajedno s voditeljem Piersom Morganom.

I britanski premijer Boris Johnson sinoć je izjavio da bi pristao primiti vakcinu uživo na TV-u, kako bi ljude uvjerio u njenu efikasnost.

Hancock je u jutarnjim vijestima govorio o tome da je vakcina Pfizer odobrena za upotrebu u Velikoj Britaniji. 

Imunizacija bi mogla započeti za nekoliko dana za ljude iz visoko prioritetnih grupa. Velika Britanija je već naručila 40 miliona doza, a prve doze stižu u Britaniju idućih dana, javlja nova.rs

Međutim, mnogi su zabrinuti zbog sigurnosti vakcine, jer je, kako smatraju, nastala u kratkom vremenskom periodu pa su izjavili da ne žele da je prime iako vladini službenici tvrde da je sigurna. Upravo kako bi ljudima promijenio stav i dokazao efikasnost vakcine, Hancock se odlučio na ovaj potez.

I kontroverzni TV voditelj takođe nema dileme kada je vakcina u pitanju pa će je primiti u svojoj emisiji uživo.

“Važno je da kod ljudi ublažimo strah od vakcine ako on postoji. Što se nas više vakciniše, rezultati će biti bolji i zato sam to odlučio napraviti uživo. Važno je ljudima ukazati primjerom”, zaključio je Morgan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije