Britanski mediji tvrde: 'Rat u Ukrajini bi se mogao pretvoriti u Treći svjetski rat'

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Kiki

Kad gori Palestina neka gori cijeli svijet.

Rat u EU

Engleska je izašla iz EU i ne koristi euro. Što se ovo njih tiče ? Nije ih Švabo okupirao ni 1941

Rat nije samo između Rusije i Ukrajine

naravno da nije! još prije američki orkestriranog puča u ukrajini 2014. ameri su uložili preko 5 milijardi dolara da otjeraju legitimno izabranog, proruskog predsjednika ukrajine. nakon toga oni godinama ratuju protiv rusa koristeći ukrajinsko topovsko meso i krv. sad se kao čude da -neko drugi ratuje- u ukrajini. taj rat je uvijek bio proxy/posrednički rat amera i natoa protiv rusa. ukrajinci su samo korisne budale koje ginu za strani interes. da ste neutralni ne bi 1990.-tih uveli embargo na oružje onima koji ga u ex-yu nisu imali da se odbrane, a sada godinama zasipate ukrajince teškom lovom i svime mogućim. kako čitamo na webu, vaši vojnici i komandni kadar/oficiri već odavno naveliko ginu u ukrajini samo se o tome šuti odn. laže! britanske ku ra je su najveće ku ra je na svijetu.

Pa to je cilj zapada!

Otprilike do 2030. ce NATO otvoreno napast Rusiju (pod bilo kojom izlikom, smislit ce jos, nema veze to...) jer gazde humerikunjci ekonomski ne mogu prezivit bez rata. Zapadni rezimi zasnovani na kolonijalizmu, eksploataciji, legaliziranoj pljacki, obmanjivanju masa, propagandi, lazima i zastrasivanju, ovaj sukob u svojoj odskocnoj dasci tzv ukrajini, smatra zapravo poligonom, treningom, ispitivanjem mnijenja u vlastitim drzavama, optimizacijom MTS - te haubice koje se poklanjaju ukrima, avioni, tenkovi, rakete itd itd - sve je to u fazi ispitivanja u realnim uvjetima. Medjutim, biti ce ti agresori ponovo porazeni kao i uvijek do sada. Rusija je ogromna zemlja, fakticki neogranicenih teritorija i resursa, samim time Rusija je nepobjediva. To su iskusili svi do sada u povijesti, a ljuci protivnici su bili, od Dzingis kana, preko Napoleona do Hitlera, svi su prije ili kasnije polomili zube na Rusiji. Tako ce i natron, samo mnogo brze. I to ce vjerojatno onda biti definitivni kolaps zapadnog nacina zivota, razmisljanja.... A mi se treba svi da zapitamo kamo nas vode nase vlade....

Ne znam samo tko će ratovati ?

Ukrajinsko tužilaštvo otvorilo je 51.000 slučajeva dezerterstva kroz prvih devet mjeseci 2024. godine. Broj vojnika koji napuštaju svoje položaje vjerovatno će se udvostručiti u odnosu na prošlogodišnji ukupan broj. Londonski Times je izvijestio o podacima ukrajinske vlade koji pokazuju da je "51.000 krivičnih slučajeva pokrenuto zbog dezerterstva i napuštanja vojne jedinice između januara i septembra ove godine".

Fra Jozo

Sukob u Ukrajini u biti je postao posrednički rat, jer se Ukrajina iskorištava za stvaranje kritičnih prijetnji ruskoj sigurnosti nauštrb njezinih vitalnih interesa. U čijem džepu je EU ? Vjerojatno bi došlo do političke i ekonomske dezintegracije EU u nekom eventualnom ratu između NATO-a i Rusije koju podržava BRIKS.

Bolnicarka Irma

Treba podsjetiti maligne Engleze da je njihov Boris Dzonson nagovorio komicara Zelenskog da ne prihvati mirovni sporazum sa Rusima.

pufoza

Ako izbije 3 svjetski rat ;ovdje se neće zaratit' ! Pošdeđeni smo kada nema fajde!

Rado Rus u vojnike ide

Dva ga tuku, a trojica vuku. Onda uvoze korejce kao topovsko meso. Slava Ukrajini.

Lažni Hrvat

Ukrajinsko tužilaštvo otvorilo je 51.000 slučajeva dezerterstva kroz prvih devet mjeseci 2024. godine. Broj vojnika koji napuštaju svoje položaje vjerovatno će se udvostručiti u odnosu na prošlogodišnji ukupan broj. Londonski Times je izvijestio o podacima ukrajinske vlade koji pokazuju da je "51.000 krivičnih slučajeva pokrenuto zbog dezerterstva i napuštanja vojne jedinice između januara i septembra ove godine". ka Ne znam samo tko će ratovati ? Slusaj SDAovac ako je ""tko"" onda je i ""tužiteljstvo"". Loš si bot, nikakav. Slabo radiš, danas ti je sendvič bez majoneze.

/ Najnovije