Brazil: Muškarac ušao u more da urinira, pa smrtno stradao od napada ajkule

0
Radiosarajevo.ba
Brazil: Muškarac ušao u more da urinira, pa smrtno stradao od napada ajkule
Foto:Printscreen / Napad ajkule

Marcelo Rocha Santos stradao je u jezivom napadu ajkule u Brazilu nakon što je otišao u more da urinira. Santosu je ajkula otkinula šaku i dio noge na plaži u gradu Jaboatao dos Guararapesu.

On je na plaži boravio sa prijateljima gdje su pili, a s obzirom na to da u blizini nema javnih toaleta, on je oko 2 sata popodne s još jednim prijateljem ušao u vodu do struka kako bi se olakšali, prenosi Daily Mail.

Voda je bila mutna jer je puhao jak vjetar a prije toga padala i kiša, te je zbog toga napad ajkule bio potpuno neočekivan.

Prijatelj koji je bio s njim u vodi, ispričao je da je Santos u jednom trenutku nestao ispod vode gdje se borio sa ajkulom, a istog trenutka se moglo vidjeti mnogo krvi.

Nesrećnog čovjeka su odvukli do plaže gdje je ležao u nesvjesti bez šake i s ranama na nozi, odakle je prebačen u obližnju bolnicu i proglašen mrtvim.

Iako je spasilac bio prisutan na plaži, strani mediji navode da nije mogao ništa da uradi kako bi pomogao čovjeku, a nije ih upozorio da ne ulaze u vodu s obzirom na to da su bili u plićaku.

Njih dvojica su bili jedini ljudi u vodi u tom trenutku, a napad se dogodio na plaži gdje je do sada prijavljeno 12 napada ajkula.

Ne zna se koja vrsta ajkule ga je napala, ali stručnjaci procjenjuju da je u pitanju ili bik ili tigar ajkula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije