Bosanca zaustavila policija u Njemačkoj: Možeš dalje ako platiš 13 hiljada eura

5
Radiosarajevo.ba
Bosanca zaustavila policija u Njemačkoj: Možeš dalje ako platiš 13 hiljada eura

Njemačka savezna policija u ponedjeljak rano ujutro na cesti B20 kod Pidinga zaustavila je 24-godišnjeg državljanina BiH u automobilu austrijskih registarskih tablica. Policajci su provjerili lične podatke muškarca i shvatili da je zbog više prekršaja državi dužan velike novce.

Bosanac je u 2017. i 2018. godini kažnjen s ukupno 11.830 eura zbog vožnje bez dozvole. Mladić nikada nije platio kaznu, niti je alternativno "odslužio" više mjeseci u zatvoru.

Nadalje, državno tužilaštvo u Osnabrücku tragalo je za 24-godišnjakom zbog falsifikovanja tehničke evidencije i naložilo plaćanje sigurnosnog depozita od 1.000 eura. Zajedno sa procesnim troškovima, ovo je rezultiralo ukupnim sudskim dugovima od 12.998 eura, koje je Bosanac morao platiti.

Preostali prekršaj bio je vožnja bez dozvole u trenutku zaustavljanja. Naime, javni tužilac iz Würzburga naložio je oduzimanje vozačke dozvole Bosancu prije više od dvije godine. Kao šlag na tortu, policajci su pretražili vozilo i u pretincu vozačkih vrata pronašli zabranjenu teleskopsku palicu.

Optuženi Bosanac nije imao skoro 13 hiljada da plati svoje sudske dugove. Stoga su ga federalni policajci s ceste odveli u najbliži kazneno-popravni dom, gdje će odslužiti zamjensku kaznu - zatvor od nekoliko mjeseci. Naknadno će morati odgovarati za kršenje zakona o oružju i posljednju vožnju bez dozvole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije