Bosanac i Srbijanac zajedno krali automobile u Austriji: Policija objavila kako su ih uhvatili

3
Radiosarajevo.ba
Bosanac i Srbijanac zajedno krali automobile u Austriji: Policija objavila kako su ih uhvatili
Foto: orf.at / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Austrijska policija objavila je danas, 2. juna, detalje akcije u kojoj su uhapšeni 57-godišnji Bosanac i 42-godišnji Srbijanac. Osumnjičeni su za provalu te pokušaj krađe.

Sve je počelo u četvrtak poslijepodne, kada je stanovnik Grieskirchnera došao do svog parkiranog automobila i ugledao otvorena vrata s vozačeve strane. 

Potom je ugledao njemu nepoznatog muškarca kako sjedi i "nešto radi" u automobilu, a pored vozila je bila još jedna osoba. Kad je krenuo prilaziti automobilu, lopovi su se u tom trenutku dali u bijeg, a Austrijanac je odlučio da će trčati za njima.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Nakon što je povikao "policija!", jedan od osumnjičenika iz džepa je izvadio suzavac, te je 45-godišnji Austrijanac odustao od dalje potjere za lopovima. 

No, slučajni prolaznik posmatrao je cijelu scenu, te je pozvao policiju koja je odmah došla na mjesto događaja. Policajci su, nakon kraće pretrage okolnih lokacija, osumnjičeni dvojac pronašli u bašti restorana, te su ih uhapsili. Kod uhapšenih su pronađeni suzavci te "alat" koji se koristi za krađu automobila. 

Dvojac je policiji dao lažne pasoše, no kasnije se ispostavilo da je riječ o 42-godišnjem Srbijancu i 57-godišnjem Bosancu. Obojica se trenutno nalaze u zatvoru u Welsu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije