Boris Johnson izašao iz bolnice: Procurio šokantan izvještaj iz njegove vlade

Radiosarajevo.ba
Boris Johnson izašao iz bolnice: Procurio šokantan izvještaj iz njegove vlade
Foto: EPA-EFE / Boris Johnson

Britanski premijer Boris Jonson izašao je u nedjelju iz bolnice i nastavit će oporavak u premijerovoj palači Chequers. Ranije se tokom dana zahvalio medicinskim djelatnicima jer su mu spasili život.

Londonski The Times je objavio priču o tome kako su u vladi smatrali da premijer ima 50 posto šanse da preživi.

"Ne mogu im dovoljno zahvaliti. Dugujem im život", napisao je Johnson (55) u kratkom saopćenju objavljenom u subotu kasno navečer.

Konzervativni političar hospitaliziran je prošle nedjelje zbog povišene temperature i simptoma COVID-19 koji su trajali desetak dana. U bolnici je proveo tri dana na intenzivnom odjelu nakon što mu je stanje po prijemu u bolnicu St. Thomas pogoršalo te je primao kisik.

U četvrtak je prebačen na obični odjel, a nije poznato kad će se vratiti na posao.

Prema britanskim medijima, Johnson je u bolnici imao kompjuter na kojemu može gledati filmove poput "Lord of the Rings" i voli rješavati sudoku.

Primio je hiljade poruka sa željama za brzo ozdravljenje i svakodnevne poruke zaručnice Carrie Symonds.

BBC prenosi kako britanska vlada ne želi spekulirati kad bi se Johnson vratio na dužnost no ne čini se da će se to dogoditi jako skoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije