Bliži se kraj egzodusu, ko je pobjegao, pobjegao je? "Nakon referenduma Kremlj ide korak dalje"

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

neko

Kažu mobilisati će preko miliona, ali ne kažu kako će ih obuciti (rusi obučavaju u jedinicama koje su već u Ukrajini), čime će ih opremiti (kažu da imaju ruske opreme za maks. 200 000 ostalo sovjetsko staro preko 30 godina), čime će ih naoružati (isto imaju još malo ruskog novijeg oružja ostalo je sovjetsko iz otvorenih skladište gdje je stojalo preko 30 godina), odakle im municija (ruske zalihe su na 39-40%, ostalo su sovjetske zalihe koje su podjednako opasne za neprijatelja kao i vojnika koji ih koristi) i čime će ih snadbijevati kada to jedva rade za ovih 200 000 koji su h Ukrajini. Putin bi sada izašao iz Ukrajine ali ne smije jer bi to bio kraj za njega, a kako god završi Rusiji će trebati minimalno 10-15 godina da vrsti vojsku na nivo iz februara 2022, a kao što vidimo nije bilo dovoljno za osrednjeg neprijatelja tako teško da će vratiti staus sile koji su imali tada, a ekonomija im se neće vratiti na taj nivo za puno duže.

Kremlj ide korak dalje??

Ja mislio da je on uvijek tamo uz Crveni trg Izgleda nisam u pravu, ide Kremlj nekuda...

Miki

Nije to ruski medij, ruski mediji su zabranjeni u eu i sad. To je americki medij.

Ljiljan

Kažu mobilisati će preko miliona, ali ne kažu kako će ih obuciti (rusi obučavaju u jedinicama koje su već u Ukrajini), čime će ih opremiti (kažu da imaju ruske opreme za maks. 200 000 ostalo sovjetsko staro preko 30 godina), čime će ih naoružati (isto imaju još malo ruskog novijeg oružja ostalo je sovjetsko iz otvorenih skladište gdje je stojalo preko 30 godina), odakle im municija (ruske zalihe su na 39-40%, ostalo su sovjetske zalihe koje su podjednako opasne za neprijatelja kao i vojnika koji ih koristi) i čime će ih snadbijevati kada to jedva rade za ovih 200 000 koji su h Ukrajini. Putin bi sada izašao iz Ukrajine ali ne smije jer bi to bio kraj za njega, a kako god završi Rusiji će trebati minimalno 10-15 godina da vrsti vojsku na nivo iz februara 2022, a kao što vidimo nije bilo dovoljno za osrednjeg neprijatelja tako teško da će vratiti staus sile koji su imali tada, a ekonomija im se neće vratiti na taj nivo za puno duže. ka neko ODLIČAN KOMENTAR....SAMO DA DODAM DA 70 % RUSA NIJE VIDJELO ČITAV HLJEB U SVOM ŽIVOTU !!

Srbadijo,

U BOJ, U BOJ, ZA BRATSKI NAROD SVOJ ! MARŠ !

/ Najnovije