Bježeći od tinejdžerske bande dječak zatražio pomoć u prodavnici

Radiosarajevo.ba
Bježeći od tinejdžerske bande dječak zatražio pomoć u prodavnici
PrtScr / Trenutak napada u prodavnici
Radnici lokalne prodavnice alkoholnih pića u Bronxu spasili su jednog tinejdžera od grupe mladića koji su jurili za njim da ga prebiju.

Edward Lara, vlasnik prodavnice alkoholnih pića u Bronxu i njegovi radnici, spasili su život neimenovanom tinejdžeru starom 16 godina, kada su sa drvenim štanglama istupili pred lokalnu bandu koja je dječaka jurila, a čitav napad je zabilježen sigurnosnim kamerama, prenosi Kurir.

Kako se navodi, tinejdžer je bježeći od njih našao skrovište u Larinoj radnji, u koju je utrčao i sa vrata zavapio da mu pomognu.

"Mali dječak je ušao unutra da traži pomoć, rekao mi je ‘Molim te, pomozi mi, ubit će me’. Nisam znao da li imaju noževe ili oružje. Uradio sam ono što sam kao ljudsko biće i morao da učinim", rekao je Lari, dodavši da ga je ovaj incident podsjetio na jedan drugi u kojem je smrtno stradao 15-godišnji dječak jer nije imao ko da mu pomogne kada su ga napali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije