Bivši tjelohranitelj Osame Bin Ladena deportovan iz Njemačke

Fena
Bivši tjelohranitelj Osame Bin Ladena deportovan iz Njemačke

Čovjek za koga se vjeruje da je bivši tjelohranitelj ubijenog vođe al-Qaide Osame bin Ladena deportovan je iz Njemačke u svoju domovinu Tunis, saopćili su danas sigurnosni izvori za dpa, uprkos sudskom naređenju kojim se blokira njegovo prebacivanje.

Čovjek, identifikovan po njemačkom zakonu o zaštiti privatnosti kao Sami A, napustio je Dusseldorf charter letom u sedam sati ujutru i već je predan tuniškim vlastima, potvrdila je glasnogovornica njemačkog ministarstva unutrašnjih poslova u Berlinu.

Ministarstvo je pomoglo vlastima savezne države Sjeverna Rajna-Vestfalija u kojoj je Sami A živio s porodicom u deportaciji, dodala je ona.

Odluka o provođenju deportacije leži na vlastima Sjeverne Rajne-Vestfalije, kazala je.

Deportacija je u suprotnosti s jučerašnjom presudom administrativnog suda u zapadnom gradu Gelsenkirchenu.

Sud je naredio prekid procesa deportacije, ali je naređenje poslano Saveznom uredu za migraciju i izbjeglice (BAMF) koji je direktno pod jurisdikcijom ministarstva unutrašnjih poslova u 08.27 sati, saopćio je sud, skoro 90 minuta nakon što je poletio avion za Tunis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije