Bivša supruga napadača tvrdi da je bio nestabilan i mentalno bolestan

Anadolija
Bivša supruga napadača tvrdi da je bio nestabilan i mentalno bolestan
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da je motiv „najkrvavije pucnjave u američkoj historiji“ još uvijek nepoznat, ali da FBI u istrazi slučaj tretira kao teroristički čin.

„Još nismo došli do zaključka šta bi mogao biti motiv napadača. I dalje prikupljamo informacije i vodimo otvorenu istragu, ali jedno je sigurno, a to je da je napadač bio pun mržnje“, izjavio je Obama u obraćanju naciji nakon jučerašnjeg oružanog napada u noćnom klubu u Floridi u kojem je ubijeno najmanje 50, a ranjene 53 osobe.

Policijski zvaničnici iz grada Orlando u kojem se desio napad su saopćili da je napadač identificiran kao Omar Mateen, a njegova bivša supruga Sitora Yusufiy je sinoć kazala da je Mateen bio „nestabilna“ osoba i „mentalno bolestan“.

„U početku je bio normalan lik koji je mario za porodicu i volio se šaliti i zabavljati. Međutim, nakon nekoliko mjeseci braka sam uvidjela da je nestabilna osoba. Shvatila sam da je bio bipolarnog karaktera i da bi se tek tako naljuti. Tada sam se počela brinuti i za svoju sigurnost“, kazala je Yusufiy.

Ističući kako ju je zlostavljao fizički i psihički, Yusufiy je kazala da ju je iz tog braka izvukla i spasila njena porodica.

Na mjestu napada u toku je opsežna istraga o detaljima jednog od najkrvavijh napada u historiji SAD-a. Istraga se vodi uz pojačane mjere sigurnosti.

Sinoć su se stotine ljudi okupile ispred noćnog kluba u kojem je izvršen napad i odale počast stradalima.

U znak odavanja počasti stradalim žrtvama sinoć je i u New Yorku ugašeno svjetlo u kompleksu zgrade The Empire State Building.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije