Bijesni Elon Musk: 'Moj sin je postao žena, uništit ću virus koji je ubio moje dijete'

5
Radiosarajevo.ba
Bijesni Elon Musk: 'Moj sin je postao žena, uništit ću virus koji je ubio moje dijete'
Foto: Prtscr / X.com / Elon Musk

Elon Musk, izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, rekao je u intervjuu s Jordanom Petersonom da mu je žao i da je bijesan zbog svog iskustva sa svojim transrodnim djetetom Xavierom (koji se sada zove Vivian Jenna Wilson).

Musk je kazao da je, praktički, bio prevaren kako bi potpisao dokumente za davanje blokatora puberteta svojem djetetu.

Musk je rekao da nije bio u potpunosti informiran o nepovratnim učincima liječenja te kazao kako je izraz 'rodno afirmirana skrb' zapravo 'užasan eufemizam'.

Europska država uvodi drastičnu kaznu za saobraćajni prekršaj koji mnogi rade

Europska država uvodi drastičnu kaznu za saobraćajni prekršaj koji mnogi rade

Kazao je kako je shvatio da je 'izgubio sina' zbog onoga što on naziva 'woke virusom', a koji je doveo do tranzicije njegovog djeteta.

Peterson se tijekom intervjua nekoliko puta ubacivao u Muskovo izlaganje te tu čitavu situaciju nazvao 'nevjerojatno zlom', s čime se Musk složio, kao i s Petersonovom opaskom da bi ljude koji promiču takve tretmane trebalo strpati u zatvor.

Rekao je da se ta praksa provodi na djeci 'koja su daleko ispod dobi za pristanak'.

Rekao je i kako je sam bio zaveden da sudjeluje u ovoj praksi, što je rezultiralo velikim gubitkom.

'Izgubio sam sina, u biti', rekao je Musk te objasnio izraz 'usmrtiti', sugerišući da se koristi jer se identitet djeteta nakon postupka više neće moći prepoznati.

'Razlog zašto to zovu 'usmrćivanjem' je zato što je vaš sin mrtav', kazao je Musk.

U junu 2022. godine Vivian je javno objavila da je transrodna, zakonski promijenivši ime i prekinuvši sve veze s Muskom. Odluku je donijela u isto vrijeme kad je Musk najavio da će sjedište SpaceX-a premjestiti iz Kalifornije u Teksas, jer je frustriran kalifornijskim zakonima, posebno novim prijedlogom zakona koji sprječava škole da obavijeste roditelje ako se njihovo dijete identificira kao drugi spol.

Musk je često i vrlo glasno govorio o svojem protivljenju 'woke' pokretu te je obećao da će 'uništiti woke virus', objavio je Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije