Biden: Šaljemo 33 milijarde pomoći Ukrajini

6
Radiosarajevo.ba
Biden: Šaljemo 33 milijarde pomoći Ukrajini
Foto: EPA-EFE / Joe Biden, predsjednik SAD

Američki predsjednik Joe Biden najavio je slanje vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Ukrajini u iznosu od 33 milijarde dolara. Pomoć bi trebala stizati narednih pet mjeseci.

Bidenov prijedlog uključuje više od 20 milijardi dolara vojne pomoći, 8,5 milijardi dolara ekonomske pomoći i tri milijarde dolara humanitarne pomoći.

Biden je rekao da SAD ne može stajati po strani nakon invazije, ali je inzistirao da njegova zemlja ne napada Rusiju. Iako je SAD već najavio pomoć Ukrajini, sada je predloženo značajno povećanje pomoći.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

"Nije jeftino. Ali odustajanje od agresije bit će skuplje ako dopustimo da se to dogodi", kazao je američki predsjednik.

Na pitanje je li SAD sada u posredničkom ratu s Rusijom i koliko je zabrinut, Biden je odgovorio da su spremni na sve što Rusi učine.

Rusija je u više navrata sugerirala da je podrška Zapada Ukrajini, posebice vojnom pomoći, jednaka posredničkom ratu, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije