Bh. porodica na sudu: Baka uzgajala kanabis, majka vozila u Austriju, sinovi prodavali

J. M.
Bh. porodica na sudu: Baka uzgajala kanabis, majka vozila u Austriju, sinovi prodavali

Droga kao porodični biznis: Na Pokrajinskom sudu u austrijskom Linzu vodi se process članovima jedne bh. porodice. Kronen Zeitung piše da je baka uzgajala kanabis u BiH, majka krijumčarila drogu u Austriju gdje su njeni sinovi bili odgovorni za prodaju. 

Pred sudijom Alfredom Pfeisingerom našli su se majka i sinovi, mladići starosti 22 i 19 godina. Optuženi nisu bili voljni u potpunosti priznati svoja djela, no inkriminiraju ih skinute chat poruke. Također, sud želi ispitati i kupce droge iz BiH.

Optužnica tereti 42-godišnju Bosanku da je tokom redovnih putovanja u Austriju prokrijumčarila 23 kilograma kanabisa s tajne plantaže svoje majke!

Nagađa se da je porodična "kompanija" imala u ponudi i tri kilograma heroina. Porodica je "pala" kada je mlađi sin pokušao prodati 31 kilogram speeda i kokain, ali je, umjesto kupca, naišao na istražitelja austrijske policije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije