Bernie Sanders ponovo kreće u utrku za predsjednika SAD-a

Radiosarajevo.ba
Bernie Sanders ponovo kreće u utrku za predsjednika SAD-a
Foto: EPA-EFE / Bernie Sanders

Neovisni senator iz američke savezne države Vermont Bernie Sanders objavio je da će ponovno pokušati dobiti demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore 2020., nakon što je 2016. na predizborima izgubio od Hillary Clinton.

Bernie Sanders (77) to je najavio u razgovoru za radio Vermont, u saveznoj državi čiji je zastupnik.

"Želio sam prvo informirati stanovnike Vermonta", rekao je na radiju.

U razgovoru je žestoko kritizirao aktualnog predsjednika Donalda Trumpa, nazvavši ga "rasistom, seksistom, homofobom i ksenofobom".

Sanders je 2016. izgubio na stranačkim demokratskim predizborima od Hillary Clinton, koja je, pak, izgubila na izborima od Trumpa.

Sanders se pridružio popisu od desetak demokrata koji pretendiraju na Bijelu kuću, a na njemu su senatorica Minnesote Amy Klobuchar, senator Cory Booker iz New Jerseyja te senatorice Kamala Harris iz Kalifornije i Elizabeth Warren iz Massachusettsa. Očekuje se da će se kandidirati i Joe Biden, bivši potpredsjednik za vrijeme Baracka Obame.

Predizbori će početi u veljači 2020. u Iowi, a demokratski pobjednik suočit će se vjerojatno s Trumpom na izborima u studenom te godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije