Berlusconi se vraća na političku scenu: Želi pobjedu na izborima

Radiosarajevo.ba
Berlusconi se vraća na političku scenu: Želi pobjedu na izborima
Foto: Twitter / Silvio Berlusconi
Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi najavio je povratak na političku scenu.

On je iznio svoje političke prioritete uoči predstojećih izbora, predstavljajući se kao umjereni europljanin, prenose italijanski mediji.

Govoreći na sastanku svoje stranke Forca Italija, Berlusconi (81) je rekao da namjerava da tu partiju predvodi na nacionalnim izborima, koji bi trebalo da budu održani do marta iduće godine, obećavši značajna poreska smanjenja ukoliko desni centar povrati vlast, prenosi Reuters.

"Predviđamo veliku pobjedu desnog centra",  rekao je Berlusconi (81).

Dok su njegovi saveznici više puta osudili EU, Berlusconi je istakao da želi više Europe, a ne manje, pozvavši na zajedničku odbrambenu, vanjsku, industrijsku i fiskalnu politiku.

"Ne mislim da možemo da napustimo euro", rekao je on.

Berlusconi, koji je prošle godine imao operaciju na otvorenom srcu, ne može se kandidirati za obavljanje javne funkcije zbog toga što je osuđen za utaju poreza 2013, ali se on nada da će Europski sud za ljudska prava poništiti tu zabranu kada u novembru bude preispitivao njegov slučaj.

Pod teretom seks skandala i pravnih muka, Berlusconi je praktično iščezao sa političke scene nako što je svrgnut s vlasti 2011.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije