Belgija na nogama: Potraga za odbjeglim vojnikom koji svima prijeti traje već pet dana

0
Radiosarajevo.ba
Belgija na nogama: Potraga za odbjeglim vojnikom koji svima prijeti traje već pet dana
Foto: BBC / Potraga za vojnikom i dalje traje

Potraga za odbjeglim belgijskim vojnikom, koji je zaprijetio glavnom državnom virologu i vjerovatno je sklon ekstremnim desničarima, u subotu je ušla u peti dan bez rezultata.

Snage sigurnosti u noći na subotu pretraživale su deset domova osoba koje se smatraju bliskima osumnjičeniku, stoji u izjavi javnog tužitelja, piše Jutarnji.hr.

Po pisanju belgijskih novina, 46-godišnji vojnik Jurgen Conings nestao je u ponedjeljak iz svojega doma u općini Dilsen-Stokkem na granici s Nizozemskom.

Vlasti vjeruju da je naoružan i upozoravaju da možda kani naškoditi brojnim institucijama i osobama, među kojima je i glavni državni virolog.

Jurgen Conings - undefined

Foto: BBC: Jurgen Conings

Javnost je upozorena da ne prilaze muškarcu koji se nalazi na državnom popisu terorista.

U utorak ujutro policija je pronašla vozilo koje je koristio bjegunac, a u njemu su otkriveni četiri protutenkovska raketna bacača i streljivo.

U potragu, koja je u toku u području Limburga na granici s Nizozemskom, uključene su njemačka i nizozemska policija, izvijestila je televizijska kuća VRT.

U četvrtak je za slučaj pokušaja ubistva i kršenje zakona o posjedovanju oružja povezanog s terorizmom imenovan sudac specijaliziran za pitanja terorizma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije