Bejrut: U eksploziji poginula i supruga nizozemskog ambasadora

Anadolija
Bejrut: U eksploziji poginula i supruga nizozemskog ambasadora
Foto: Screenshot / Bejrut

Hedwig Watmans-Molier, supruga ambasadora Nizozemske u Libanu Jana Waltmansa, preminula je nakon što je prije četiri dana teško povrijeđena u eksploziji u Bejrutu.

U saopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova Nizozemske navedeno je da je Hedwig Waltmans-Molier, koja je također bila osoblje Ministarstva za ljudske resurse, preminula u bolnici u kojoj se liječila.

Prenesene su i poruke saučešća ministra vanjskih poslova Stefa Bloka i ministrice za vanjsku trgovinu i razvoj Sigrid Kaag.

Saznaje se također kako je bračni par bio na odmoru, kako se u Bejrut vratio sedam dana prije katastrofalne eksplozije te da je u momentu eksplozije bračni par bio u svom domu.

Holandsko ministarstvo je ranije saopćilo kako je u eksploziji povrijeđeno najmanje šest holandskih državljana, među kojima i uposlenici ambasade.

Snažna eksplozija odjeknula je Bejrutom i okolinom u utorak, 4. augusta, a, prema posljednjim informacijama, poginulo je najmanje 160, povrijeđeno više od 5.000 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije