Aplikacija / Beč staje u kraj previsokim cijenama nekretnina

10. 10. 2019. u 10:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Tržište nekretnina se redovno suočava sa oscilacijom cijena. Većini Bečlija je nejasno kako se formiraju cijene i provizije na nekretnine. Kako bi zaštitio svoje građane Grad Beč je izdao besplatnu aplikaciju za računanje provizija na nekretnine.

Za tačan iznos provizije korisnik mora odgovoriti na nekoliko pitanja. U obračun se uključuju faktori kao što su trajanje ugovora o najmu ili visina kirije.

Aplikacija je izrađena od strane centra za besplatno savjetovanje za pitanja stanarskih prava MieterHilfe. Centar Bečlijama pruža podršku u slučaju previsokog najma, komunalnih računa ili problema sa ugovorima o najmu.

Za posebne slučajeva tu je i tim obučenih stručnjaka koji idu na terenske obilaske i procjenu. MieterHilfe je samo jedan od tri segmenta podrške za stambena pitanja koje nudi Grad Beč.

Centar WohnBeratung Wien nudi pomoć pri pronalasku subvencioniranog smještaja, dok centar Wohnpartner, građanima pruža podršku prilikom rješavanja sukoba u susjedstvu i stabilizacije komšijskih odnosa.

NEMA KOMENTARA