Balkanski kvartet: Tri Bosanke i Srbijanka krale po Njemačkoj

2
Radiosarajevo.ba
Balkanski kvartet: Tri Bosanke i Srbijanka krale po Njemačkoj
Arhiv / Ilustracija / Njemačka policija

Pripadnici njemačke policije priveli su juče četiri djevojke starosti 18, 22, 24 i 35 nakon što su uhvaćene na djelu tokom krađe na glavnoj željezničkoj stanici u Wuppertalu. Riječ je o tri državljanke Bosne i Hercegovine, dok je 35-godišnjakinja državljanka Srbije.

Kako pišu njemački mediji, one su 65-godišnjoj putnici ukrale novčanik, a sve je vidio jedan svjedok, koji je alarmirao pristune putnike na peronu. One su odmah privedene i pokrenut je postupak protiv njih.

Inače, privedene djevojke su već poznate njemačkoj policiji, jer su već hapšene. Mediji pišu da je svjedok (34) posmatrao cijeli proces pljačke, skrenuo pažnju žrtvi, i one su upravo njegovom prisebnošću i uhvaćene na djelu.

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Iako su pokušale da pobjegnu s mjesta događaja, ubrzo su uhvaćene i privedene u stanicu. Novčanik je bio kod 18-godišnje državljanke BiH, koja ga je vratila 65-godišnjoj Njemici.

Nakon privođenja i kriminalističke obrade, a s obzirom da nisu postojali razlozi za zadržavanje, osumnjičene su puštene iz policijske stanice. Protiv njih je pokrenut krivični postupak jer je riječ o slučaju teške krađe, pišu Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije