Baka iz Australije počinila nezamislivo jeziv zločin: Unuku dala pedofilu

Radiosarajevo.ba
Baka iz Australije počinila nezamislivo jeziv zločin: Unuku dala pedofilu
Arhiv / Ilustracija

Žena (47), čiji identitet nije otkriven iz pravnih razloga, osuđena je na četiri godine i četiri mjeseca zatvora jer je dopustila da njenu 20-mjesečnu unuku siluje 35-godišnji Shane Alan Hartley, inače partner ove žene.

Žena je unuku dala pedofilu nakon što joj je on otkrio da ga privlače male djevojčice, a zlostavljanje je promatrala. 

Kako javljaju australski mediji, suktinja Liesl Chapman zločin je opisala kao jeziv i nezamisliv.

Hartley će zbog silovanja bebe u zatvor na period od najmanje deset godina i dva mjeseca - snimak zlostavljanja proslijedio je ka više od stotinu pedofila diljem svijeta.

"Kako baka može učiniti ovakvo nešto svojoj unici. Kako?! Vaše zlostavljanje je najgora povrede povjerenja koju sam vidjela", rekla je ljutita sutkinja. 

Baka je partnera upoznala prošle godine, a tokom dopisivanja on joj je otkrio svoju seksualnu sklonost. Prvo je tražio da mu ona šalje seksualno eksplicitne fotografije unučica - jednoj je 20 mjeseci, a druga ima manje od godinu dana, što je ona također pristala.

Na sudu je otkriveno kako je žena odvela 20-mjesečnu unučicu u Hartleyevu kuću u Adelaidi, u augustu prošle godine. Djevojčicu su zlostavljali toliko da se i danas, svake noći, budi vrišteći, ne dozvoljava da joj se mijenjaju pelene i bježi od muškaraca.

Roditelji nisu imali pojma što se dogodilo, sve dok policija nije uhapsila Hartleya. 

Hartley je i prije počinio isto zločin te je dobio kaznu od 13 godina zatvora, ali je pušten ranije jer je svjedočio protiv drugog pedofila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije