Azerbejdžan poručio: 'Razgovarat ćemo sa Armencima nakon što podignu bijelu zastavu!'

3
Radiosarajevo.ba
Azerbejdžan poručio: 'Razgovarat ćemo sa Armencima nakon što podignu bijelu zastavu!'
Foto: Printscreen / Sukob u Nagorno-Karabahu

Azerbejdžanske snage probile su liniju kontakta s armenskim snagama u Nagorno-Karabahu na nekoliko mjesta i odlučne su ispuniti svoje strateške ciljeve, rekao je za Reuters Hikmet Hajiyev, savjetnik za vanjsku politiku predsjednika Azerbejdžjana Ilhama Aliyeva.

Armenija je zanijekala da ima bilo kakve snage u tom području. Međutim, mnogi su se Armenci u prošlosti dobrovoljno prijavili u borbu za Nagorno-Karabah.

Hajiyev je rekao da će Baku biti spreman razgovarati s karabaškim Armencima tek nakon što podignu bijelu zastavu i razoružaju se. Rekao je da Azerbejdžan nema vojnih ciljeva u susjednoj Armeniji.

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

"Namjera Azerbejdžana je zatvoriti poglavlje neprijateljstva i sukoba", rekao je. "Što je previše, previše je. Ne možemo više tolerirati takve oružane snage na našem teritoriju, kao ni strukturu koja svakodnevno dovodi u pitanje sigurnost i suverenitet Azerbejdžana."

Mülki infrastrukturumuzu hədəfə alan Ermənistan silahlı qüvvələrinin birləşmələrinə məxsus top qurğusunun məhv edilməsi anı https://mod.gov.az/az/news/mulki-infrastrukturumuzu-hedefe-alan-ermenistan-silahli-quvvelerinin-birlesmelerine-mexsus-top-qurgusunun-mehv-edilmesi-49393.html ____ Момент уничтожения пушечной установки, принадлежащей формированиям вооруженных сил Армении, нацеленным на гражданскую инфраструктуру Азербайджана https://mod.gov.az/ru/news/moment-unichtozheniya-pushechnoj-ustanovki-prinadlezhashej-formirovaniyam-vooruzhennyh-sil-armenii-nacelennym-na-grazhda-49394.html ____ The moment of the destruction of the Armenian armed forces formations’ cannon installation targeting Azerbaijani civil infrastructure https://mod.gov.az/en/news/the-moment-of-the-destruction-of-the-armenian-armed-forces-formations-cannon-targeting-azerbaijani-civil-infrastructure-49395.html

Posted by Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyi on Tuesday, September 19, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije