Austrija: Žena koja je čekala testiranje na koronavirus pobjegla iz bolnice

Radiosarajevo.ba
Austrija: Žena koja je čekala testiranje na koronavirus pobjegla iz bolnice
Foto: China Nouvelle / Ilsutracija

Jedna žena koja je u Austriji čekala rezultate testa na koronavirus pobjegla je iz bolnice.  Ova 31-godišnjakinja pobjegla je iz bolnice oko tri ujutro, a pronađena je u svojoj kući oko 10 ujutro, javlja CNN.

U bolnici je bila od utorka i nije jasno zašto je pobjegla. Sada je policija ispituje.

Mirror je javio da je žena pobjegla iz bolnice u Salzburgu, ne navodeći ime osobe. 

U Wuhanu, epicentru zaraze, jedna je osoba umrla na 23 prijavljena slučaja. Taj broj u drugim kineskim regijama opada na jednu mrtvu na 50 zaraženih, dok se izvan Kine u prosjeku bilježi jedna smrt na 114 prijavljenih slučajeva.

Stručnjaci kažu da je ta diskrepancija prisutna prvenstveno zbog toga što se blaži slučajevi virusa ne prijavljuju u Wuhanu i drugim dijelovima provincije Hubei, dok se zemlja bori s nedostatkom opreme za testiranje i bolesničkih kreveta, prenosi Index.

„Kada ste suočeni sa zarazom, stopu smrtnosti morate interpretirati s dozom skepse, iz razloga jer samo rijetki slučajevi dolaze ljudima u fokus“, rekao je Amesh Adalja, stručnjak za pripravnost u slučajevima pandemije pri Johns Hopkins centru za Zdravstvenu sigurnost u Baltimoreu.

Prema zvaničnim informacijama objavljenim jutros, od wuhanskog koronavirusa preminule su 494 osobe.

Zaraženih je ukupno 24,597 u skoro 30 zemalja svijeta. Oporavilo se ukupno 910 osoba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije