Austrija to ne pamti: Pijani Bosanac bježao od policije jureći na felgama 115 km/h

J. M.
Austrija to ne pamti: Pijani Bosanac bježao od policije jureći na felgama 115 km/h

Ono što se u subotu navečer dešavalo na cestama u okolini austrijskog Pinzagua ne pamti se u ovoj zemlji.

U glavnoj ulozi bio je 36-godišnji državljanin BiH koji je pijan, sa 2,44 promila alkohola u krvi, u 19.40 sati sjeo za upravljač svog automobila u gradiću Unkenu.

Na izlazu iz Unkena, vozeći u pravcu Lofera, Bosanac je najprije zakačio kameni zid na cesti, ali se nije zaustavio nego je nastavio dalje. Nakon otprilike 200 metara, automobil je izgubio desnu prednju gumu, a nakon još 400 metara i lijevu prednju gumu.

Iako je njegov automobil ostao na prednjim "felgama", 36-godišnjak je nastavio svoju ludu vožnju.

Nije ga uspijevala zaustaviti čak ni policija koju su u međuvremenu alarmirali svjedoci nesreće. Bosanac je ignorirao znakove zaustavljanja policijske patrole i nastavio bijeg u teško oštećenom automobilu.

"Vozač je čak pritisnuo papučicu gasa i jurio 115 km/h na felgama. Nakon što je prešao skoro osam kilometara, automobil je konačno otkazao", rekao je glasnogovornik policije Hans Wolfgruber.

Prema Wolfgruberu, vozilo se u Loferu zaustavilo ispred lokalne štedionice u pješačkoj zoni. Kao šlag na torti nebrojenih prekršaja, Bosanac nije kod sebe imao vozačku dozvolu!

Državljanin BiH sada se suočava s brojnim prekršajnim i krivičnim prijavama za kršenje zakona. Kao razlog za samoubilačku vožnju naveo je raskid veze sa svojom djevojkom. Teško oštećeno vozilo, koje više nije u voznom stanju, odvela je šlep-služba.

bosanac_austrija_0504_A.jpg - undefined

Foto: Policija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije