Australija traži arhitekte, nastavnike, medicinske sestre, zidare, stolare...

Anadolija
Australija traži arhitekte, nastavnike, medicinske sestre, zidare, stolare...
Australske vlasti su izdale listu zanimanja koja su ovoj zemlji potrebna narednih godina.

Ministarstvo za imigraciju i graničnu zaštitu Australije je izdalo novu listu zanimanja koja su im potrebna za 2016.-2017. godinu.

Među zanimanjima koje se traže u ovoj zemlji su menadžer projekta, industrijski inžinjer, inžinjer agrokulture, biomedicinski inžinjer, inžinjer elektrotehnike, inžinjer telekomunikacije, knjigovođa, inžinjer hemije, arhitekta, šumar, veterinar i nastavnik.

Na listi se nalaze i zanimanja kao što su psihijatar, pedijatar, reumatolog, fizijatar, hirurg, medicinske sestre, anestezilozi, zidari, stolari, električari, automehaničari, socijalni radnici, psihoterapeuti i mnoga druga.

Svi zainteresirani listu zanimanja mogu pogledati na zvaničnoj stranici Ministarstva za imigraciju i graničnu zaštitu.

Pomenuta lista će stupiti na snagu već od 1. jula 2016. godine i odnosi se na one koji budu aplicirali za vizu. U tu grupu spadaju radne vize, odnosno stalna boravišna viza za stručne radnike, privremene vize u trajanju od 4 godine kada bi radnici radili u određenim područjima nakon čega bi mogli aplicirati za stalnu vizu te privremena viza za diplomante.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije