Australcima dozvoljeno putovati na Novi Zeland, plakali su od sreće

1
Radiosarajevo.ba
Australcima dozvoljeno putovati na Novi Zeland, plakali su od sreće
Foto: Prtscr/Youtube / Susret prvi put nakon godinu dana

Ssusreti puni suza ispunili su zračnu luku Auckland nakon što je stanovnicima Australije od danas opet dozvoljeno slobodno putovanje na Novi Zeland, prvi put u više od godinu dana.

Dugo očekivani takozvani putnički balon na relaciji Australija - Novi Zeland znači da putnici više ne trebaju ići u karantenu pri dolasku, prenosi Hina.

Hiljade ljudi odmah je rezerviralo svoj let.

Obje zemlje kontrolirale su žarišta koronavirusa i održavale niske stope zaraze, većinom zahvaljujući strogim ograničenjima.

Uzbuđeni putnici ispunili su zračne luke u Australiji kako bi otputovali u različite dijelove Novog Zelanda, a neki su ustali prije zore kako bi bili spremni za ukrcaj.

"Nisam ni znala koliko ću danas biti emotivna", rekla je putnica Dawn Tratt u zračnoj luci Sydney tokom kratkog razgovora za BBC.

Iako su mnogi nestrpljivo iščekivali susret s najmilijima, za druge je putovanje bilo sumornije.

"Moj stariji brat umro je prošli četvrtak. Nismo uspjeli otići ondje prošle sedmice ali danas smo dobili priliku vratiti se kući bez karantene tako da je dobro... Jako je dobro otići i poslati ga na počinak", kazao je, također u Sydneyju, putnik John Palalagi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije