Apokaliptične scene u Kaliforniji: Ogromni valovi zapljusnuli građane, objavljeno veliko upozorenje

2
Radiosarajevo.ba
Apokaliptične scene u Kaliforniji: Ogromni valovi zapljusnuli građane, objavljeno veliko upozorenje
Foto: Collage / Veliki valovi u SAD

Talasi visoki više od sedam metara i dalje nemilosrdno zapljuskuju Zapadnu obalu SAD-a nakon udara koji je poplavio plaže sve do Los Angelesa u četvrtak, 28. decembra.

Moćni cikloni iznad Sjevernog Pacifika kombinuju se s višim plimama nego što su uobičajene, stvarajući opasne talase i poplave.

Nacionalna meteorološka služba u Los Angelesu nazvala je to "visokim talasima i obalnim poplavama koje se nisu dogodile godinama" u prognozi u petak, 29. decembra..

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Uslovi su se nešto poboljšali u petak, 29. decembra, a Meteorološka služba je smanjila upozorenja na opasnost visokih talasa za veći dio obale Kalifornije.

Ipak, vlasti su izdale upozorenja na visoke talase i obalne poplave do 14 sati u subotu, 30. decembra, za sjevernu Kaliforniju, od obale North Bay do obale Big Sura, gdje su i dalje moguća opasnost od talasa visokih od 9 do 19 metara.

"Utjecaji će se samo blago smanjiti prije nego što stigne dodatni snažan val s sjeverozapada", objavila je u petak, 29. decembra, Meteorološka služba Los Angelesa.

Već su hitne službe spašavale nekoliko ljudi iz okeana u južnoj Kaliforniji, kako kaže Ariel Cohen, meteorolog u Los Angelesu, javlja Washington Post.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije