Antony Blinken: Rusija jedno kaže, drugo radi

3
Radiosarajevo.ba
Antony Blinken: Rusija jedno kaže, drugo radi
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Antony Blinken

Državni sekretar SAD Antony Blinken rekao je da nije vidio znakove da se pregovori između Ukrajine i Rusije "kreću naprijed na učinkovit način" jer SAD nije vidio "znakove stvarne ozbiljnosti" od strane Rusije.

"Postoji ono što Rusija kaže, a postoji i ono što Rusija radi. Usredotočeni smo na potonje", rekao je Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare s marokanskim ministrom vanjskih poslova Nasserom Bouritom, piše Dnevnik.hr.

Blinken je upozorio da bi izjava Rusije da će smanjiti neprijateljstva oko Kijeva mogla biti "sredstvo kojim Rusija još jednom pokušava odvratiti i zavarati ljude da misle da ne radi ono što radi".

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

"Ako nekako vjeruju da pokušaj podjarmljivanja "samo" pod navodnicima istočni dio Ukrajine i južni dio Ukrajine može uspjeti, onda se još jednom duboko zavaravaju" rekao je Blinken.

Blinken je pozvao Rusiju da "sada prekine agresiju, prestane pucati, povuče svoje snage i, naravno, uključi se u pregovore".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije