Anonymousi tvrde da su srušili stranicu ruske obavještajne službe

0
Radiosarajevo.ba
Anonymousi tvrde da su srušili stranicu ruske obavještajne službe
Print Screen / Anonymousi / Ilustracija

Anonymousi su danas objavili kako su srušili više ruskih stranica u borbu protiv Putinove invazije na Ukrajinu te da su među njima i stranice ruske obavještajne službe FSB (nasljednik KGB-a) kao i stranice ruske vlade.

Na Twitteru su to objavili koristeći vojni izraz "Tango down", dodajući da su srušili još dvije stranice, analitički centar ruske vlade i ministarstvo sporta.

Također, objavili su i navodnu privatnu korespodenciju između Putina i njegovog ministra obrane Sergeja Šoiguija o planovima za sječu ukrajinskih šuma.

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Podsjetimo, Anonymousi su objavili rat Putinu već na samom početku njegove invazije na Ukrajinu, a prije par dana objavili su poruku posebno osmišljenu da dođe do ruskih građana, navodno ih pozivajući da ustanu protiv Putina i uklone ga s vlasti.

"Grupa The Anonymous službeno je u cyber-ratu protiv ruske vlade", objavili su na Twitter još 25. februara, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije