Amerikanci zatvorili Ambasadu u Minsku

3
Radiosarajevo.ba
Amerikanci zatvorili Ambasadu u Minsku
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Antony Blinken

State Department je zatvorio Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Bjelorusiji i dozvolio "ovlašteni odlazak" iz Ambasade u Moskvi zaposlenicima koji nisu hitni slučajevi i njihovim članovima porodice, piše Associated Press.

Državni sekretar SAD-a Antony Blinken najavio je u ponedjeljak obustavu rada ambasade u Minsku i odobren odlazak iz Moskve.

"Ove smo korake poduzeli zbog sigurnosnih i sigurnosnih problema koji su proizašli iz neprovociranog i neopravdanog napada ruskih vojnih snaga u Ukrajini.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

State Department kontinuirano prilagođava svoje držanje u ambasadama i konzulatima širom svijeta u skladu sa svojom misijom, lokalnim sigurnosnim okruženjem i zdravstvenom situacijom.

U konačnici nemamo veći prioritet od sigurnosti i sigurnosti građana SAD-a, a to uključuje naše osoblje američke vlade i njihove uzdržavane osobe koje služe širom svijeta", navodi se u saopćenju iz State Departmenta.

Podsjetimo, danas je peti dan ruske invazije na Ukrajinu.

Počeli su i mirovni pregovori između dvije strane i čekaju se prve informacije da li će do bilo kakve vrste dogovora doći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije