Amerika: Osumnjičeni za ranjavanje trojice Palestinaca se izjasnio da nije kriv

3
Radiosarajevo.ba
Amerika: Osumnjičeni za ranjavanje trojice Palestinaca se izjasnio da nije kriv
Foto: X / Osumjičeni za ranjavanje Palestinaca se izjasnio da nije kriv

​Osumnjičeni za ranjavanje trojice studenata palestinskog porijekla tokom vikenda  u američkoj saveznoj državi Vermont izjasnio se danas da nije kriv za drugostepeni pokušaj ubistva, a njemu je sudija odredio pritvor bez mogućnosti kaucije.

Osumnjičeni Džejson Iton (48) pojavio se pred sudom u Berlingtonu putem video linka iz okružnog zatvora, gde je zadržan nakon hapšenja, prenio je Rojters.

Policija navodi da je Iton koristio pištolj da ustrijeli tri osobe na ulici u blizini Univerziteta Vermont u Berlingtonu u subotu navečer, a onda je nakon pucnjave pobjegao, pišu Nezavisne novine.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Istražuje se i da li je napad motivisan mržnjom. Dvije žrtve su državljani SAD-a, a treća je legalni stanovnik SAD-a, svi imaju 20 godina, rekla je policija. 

Dvojica muškaraca nosila su kefiju, tradicionalni crno-bijeli karirani šal srednjoistočnog odijevanja, u vrijeme napada, rekla je policija.

Džejson Iton
Foto: Printscreen: Džejson Iton

Prema Institutu za razumijevanje Bliskog istoka, neprofitne organizacije za zagovaranje prava Palestinaca, žrtve su izvijestile da su govorile arapski kad su bile napadnute, a napadač je, prema njihovim tvrdnjama, otvorio vatru na njih nakon što je počeo vikati i uznemiravati

Hisham Awartanij,  Kinnan Abdel Hamid i Tahseen Ahmed
Foto: X: Hisham Awartanij, Kinnan Abdel Hamid i Tahseen Ahmed

Porodice su identificirale žrtve kao Hishama Awartanija, studenta na Univerzitetu Brown u Rhode Islandu; Kinnana Abdel Hamida, studenta na Haverford Collegeu u Pennsylvaniji; i Tahseena Ahmeda, koji pohađa Trinity College u Connecticutu.

Sva trojica su diplomirala na Ramallah Friends School, privatnoj srednjoj školi na Zapadnoj obali koju kontrolira Izrael.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije