Američki predsjednik Joe Biden napravio prvi potez nakon dešavanja u Izraelu

2
Radiosarajevo.ba
Američki predsjednik Joe Biden napravio prvi potez nakon dešavanja u Izraelu
Foto: EPA-EFE / Joe Biden

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu razgovarao je telefonom s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

"Američki predsjednik Joe Biden nazvao je premijera Benjamina Netanyahua i naglasio da SAD stoji uz Izrael i u potpunosti podržava pravo Izraela na samoodbranu", napisao je Netanyahuov ured na bivšem Twitteru, sada mreži X.

"Premijer Netanyahu zahvalio je američkom predsjedniku Bidenu na bezrezervnoj podršci i jasno je dao do znanja da je neophodna snažna, produljena kampanja - u kojoj će Izrael pobijediti", dodali su.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Američki ministar odbrane Lloyd Austin rekao je ranije da će Sjedinjene Američke Države raditi na tome da Izrael "ima ono što mu je potrebno da se odbrani".

"Tokom nadolazećih dana Ministarstvo odbrane će raditi na tome da Izrael ima ono što mu je potrebno da se odbrani i zaštiti civile od neselektivnog nasilja i terorizma", rekao je Austin u izjavi.

Dodao je da pomno prati razvoj događaja i da američka predanost "pravu Izraela da se brani ostaje nepokolebljiva", prenosi dpa.

Austin je izrazio saučešće porodicama poginulih "u ovom gnusnom napadu na civile".

Podsjetimo, Hamas je izveo u subotu, 7. oktobra, najveći napad na Izrael u posljednjih nekoliko godina otvorivši žestoku raketnu paljbu iz Pojasa Gaze, dok su naoružani napadači prešli granicu.

Sva dešavanja iz Izraela možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije