Američka ambasada izdala upozorenje građanima: Hitno napustite Afganistan!

0
Radiosarajevo.ba
Američka ambasada izdala upozorenje građanima: Hitno napustite Afganistan!
EPA / Konflikti u Afganistanu

Sjedinjene Američke Države danas su pozvale američke građane da komercijalnim letovima što prije napuste Afganistan, objavljeno je na internetskoj stranici američke ambasade u Kabulu.

Talibanski borci u četvrtak su zauzeli strateški važan afganistanski grad Ghazni te su sada od Kabula udaljeni samo oko 150 km, prenosi Hina

"Ambasada SAD-a poziva svoje građane koji se nalaze u Afganistanu da odmah napuste tu zemlju koristeći dostupne komercijalne letove", stoji u obavijesti ambasade.

Konflikti u Afganistanu - undefined

EPA: Konflikti u Afganistanu

"S obzirom na sigurnosne uslove i smanjen broj osoblja, mogućnost američke ambasade u Afganistanu da pomogne svojim državljanima vrlo je ograničena čak i unutar Kabula", stoji u obavijesti.

Sve veće nasilje u glavnom gradu

Sjedinjene Države su 27. aprila naredile vladinim zaposlenicima da napuste ambasadu u Kabulu ako svoj posao mogu obavljati negdje drugo, kao razlog navodeći sve veće nasilje u gradu.

Odgovarajući na pitanja o tomu je li vjerojatna evakuacija veleposlanstva, glasnogovornik State Departmenta Ned Price je ranije ovaj tjedan kazao da se službeni stav veleposlanstva nije izmijenio, dodavši kako Washington svakodnevno procjenjuje u kolikoj je mjeri situacija blizu veleposlanstva u Kabulu opasna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije