Ambasadorica BiH odala počast nevinim žrtvama atomskog bombardiranja

Radiosarajevo.ba
Ambasadorica BiH odala počast nevinim žrtvama atomskog bombardiranja
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Japanu Anesa Kundurović položila je cvijeće u Memorijalnom parku mira u Hirošimi na spomenik žrtvama atomskog bombardiranja.

Prilikom polaganja cvijeća, ambasador Kundurović je izjavila prisutnim novinarima da je naša dužnost odavanje počasti nevinim žrtvama, koje se ne smiju zaboraviti jer predstavljaju svjedočanstvo o razarajućim efektima i posljedicama upotrebe atomskog oružja. Izrazila je nadu da će svjetski lideri uložiti maksimum napora na nuklearnom razoružanju i zabrani upotrebe nuklearnog oružja, kako se tragedije Hirošime i Nagasakija nikada više ne bi ponovile.

Ambasador Kundurović, na poziv gradonačelnika Hirošime i Nagasakija, od 5. do 9. augusta 2016. godine prisustvuje komemoraciji povodom obilježavanja 71. godišnjice od atomskog bombardiranja Hirošime i Nagasakija.

U okviru programa obilježavanja najvećeg stradanja u historiji čovječanstva predviđen je veliki broj događaja, od susreta s preživjelim žrtvama, posjete Memorijalnom muzeju i Memorijalnom parku mira, izložbe radova posvećene žrtvama, susreta sa studentima i zvaničnicima Hirošime i Nagasakija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije