Ambasador Čohodarević se susreo s porodicom poginulog policajca u diplomatskom konvoju u Pakistanu

0
FENA
Ambasador Čohodarević se susreo s porodicom poginulog policajca u diplomatskom konvoju u Pakistanu
Foto: Ambasada BiH u Pakistanu / Ambasador BiH Emin Čohodarević u posjeti porodici Burhana Alija

Ambasadori četrnaest zemalja, među kojima je bio i ambasador Bosne i Hercegoine u IR Pakistan Emin Čohodarević, susreli su se 1. oktobra sa porodicom poginulog policajca Burhana Alija.

Ali je poginuo dok je osiguravao diplomatski konvoj na putu prema Malam Jabbi u dolini Swat, u pakistanskoj provinciji Khyber Pakhtunkhwa.

Pored stranih ambasadora, porodici su sućut izrazili članovi delegacije Ministarstva vanjskih poslova IR Pakistan koju je predvodila generalna sekretarka Ministarsva Amna Balochi i guverner provincije Khyber Pakthunkhwa Faisal Karim.

Dragan Bursać: Ko je Dini Konakoviću ukrao zajedničke Bajrame?

Dragan Bursać: Ko je Dini Konakoviću ukrao zajedničke Bajrame?

"Izražavamo našu najdublju sućut porodici policajca Burhana Alija koji je na dužnosti žrtvovao svoj zivot tokom gnusnog terorističkog bombaškog napada na putu prema Malam Jabi, 22. septembra 2024. godine", navodi se u pismu sućuti stranih ambasadora, saopćeno je iz Ambasade BiH u Pakistanu.

Podsjetimo, u napadnutom konvoju je bilo 12 diplomata iz: Bosne i Hercegovine, Rusije, Vijetnama, Etiopije, Ruande, Zimbabvea, Indonezije, Uzbekistana, Turkmenistana, Kazahstana i Portugala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije