Aliyev: Armenija je faktički priznala poraz, Azerbejdžan će ići do kraja

3
Radiosarajevo.ba
Aliyev: Armenija je faktički priznala poraz, Azerbejdžan će ići do kraja

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev izjavio je da Armenija nema osnova da traži vojnu pomoć Rusije i da Baku sprovodi vojne operacije na svojoj priznatoj teritoriji.

"Armenija je faktički priznala svoj poraz. Kao što znate, nedavno je armenski premijer Nikol Pashinyan uputio pismo ruskom predsedniku Putinu. To pismo je zapravo priznanje poraza, jer je zatražena vojna pomoć Rusije iako nema nikakvih osnova za to", rekao je Aliyev na sastanku s turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavosogluom.

"Azerbejdžan izvodi vojne operacije na svojoj teritoriji, koja je priznata od međunarodne zajednice", poručio je Aliyev i dodao da će njegova zemlja "ići do kraja", ako Armenija ne pristane na povlačenje vojske iz Nagorno-Karabaha u najkraćem roku.

Aliyev je izjavio da bi povlačenje armenskih trupa iz zone sukoba oko Nagorno-Karabaha trebalo provesti što je prije moguće. 

"Čekali smo 30 godina i želimo da se povlačenje armenskih trupa s okupiranih teritorija što prije osigura za pregovaračkim stolom," rekao je predsjednik Azerbejdžana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije