Aleksej Navaljni prebačen u bolnicu, zdravlje mu se pogoršalo

2
Radiosarajevo.ba
Aleksej Navaljni prebačen u bolnicu, zdravlje mu se pogoršalo
Foto: Tass / Aleksej Navaljni

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni prebačen je u bolnicu. Njegovo zdravstveno stanje koje je proteklih dana bilo narušeno, u zatvoru se dodatno pogoršalo.

Ljekar Navaljnog, Jaroslav Ašimkin, izjavio je da se stanje njegovog četrdesetčetvorogodišnjeg pacijenta ubrzano pogoršava i da bi mu život mogao biti ugrožen.

Zatvorske vlasti su navele da je Navaljni smješten u bolnicu za zatvorenike u Vladimiru, 180 kilometara istočno od Moskve.

Među njegovim pristalicama porasla je zabrinutost da je lider opozicije opasno bolestan i da bi mogao umrijeti svakog trenutka, piše The Guardian.

„Trenutno je Navaljnijevo zdravlje ocijenjeno zadovoljavajućim, svakodnevno ga pregleda ljekar i propisana mu je vitaminska terapija ”, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, premještaj Navaljnija uslijedio je nakon što su njegovi ljekari objavili papire koji pokazuju da je kritičar Kremlja, koji štrajkuje glađu gotovo tri semdice, rekao da mu prijeti srčani udar ili zatajenje bubrega.

Također, Bijela kuća je upozorila Rusiju da će snositi posljedice u slučaju smrti ruskog opozicionara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije