Ajkula ubila tinejdžera, potresni navodi svjedoka: "Bio je to napad iz noćne more"

1
Radiosarajevo.ba
Ajkula ubila tinejdžera, potresni navodi svjedoka: "Bio je to napad iz noćne more"
Foto: PrtScr / Facebook / Dječak tragično izgubio život

Talentirani tinejdžer surfer ubijen je u 'napadu ajkule iz noćne more', kako navode svjedoci, kod obale u Australiji. Kako tamošnji mediji javljaju, život je izgubio 15-godišnji Khai Cowley.

Tijelo tinejdžera izvučeno je s popularne plaže u Australiji u četvrtak (28. decembra), nekoliko minuta nakon razornog napada. Stravičan incident dogodio se u blizini plaže Ethel u nacionalnom parku Innes.

Khaiju je ajkula odgrizla nogu, a svjedoci kažu da je njegov užasnuti otac gledao u nevjerici. Otac je, dalje se navodi, svog sina tinejdžera počastio izletom na plažu kako bi vježbao svoje vještine surfanja, jer su putovali četiri sata od svoje kuće u Seafordu, Adelaide.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Jedna osoba koja je svjedočila mučnom napadu razgovarala je s Adelaide Advertiserom.

Rekli su: "Morski pas mu je odgrizao nogu, pa je jedan lokalni momak skočio na dasku i odveslao se da mu pomogne. Ajkula je kružila oko njih dok je tip izvlačio dječaka iz vode. Bilo je puno krvi."

"Doveo ga je do obale, ali mislim da je tada već bilo prekasno", govori svjedok.

Surfing South Australia izrazili su sućut Khaijevoj obitelji dok su također odali počast talentiranom surferu.

U priopćenju su rekli: "Shrvani smo saznanjem da je mladi, talentirani i jako voljeni član naše zajednice surfanja bio surfer kojeg je napala ajkula na Ethel Beachu, i potpuno nas je slomilo to što je incident bio fatalan. Naše duboko suosjećanje je s njegovom obitelji."

Khaiju je bilo suđeno da dosegne vrh u surfanju, dodali su. Bio je na 146. mjestu surfera u Australiji prije svoje tragične smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije