Zastrašujući napad ajkule: Mladić (20) snimio trenutak u kojem ostaje bez noge

0
Radiosarajevo.ba
Zastrašujući napad ajkule: Mladić (20) snimio trenutak u kojem ostaje bez noge
Foto: Prtscr/Instagram / Sve snimljeno na kameri

Matteo Mariotti (20), mladi Italijan koji studira biologiju mora u Australiji, ostao je bez noge nakon napada ajkule kod obale Queenslanda. Student je nakon napada objavio zastrašujuću snimku incidenta, i kako je pokušavao pobjeći morskoj nemani. 

Na kraju ga je njegov prijatelj i ronilački instruktor Tommaso Agosti izvukao iz vode i pozvao pomoć. Govoreći za italijansku novinsku kuću l'Unione Sarda, Matteo je rekao da je otišao plivati ​​nakon što je saznao da mu je djed umro.

"Upravo sam saznao da je moj djed Giovanni umro. Otišao sam u more, trebao mi je mir... mislio sam zaplivati ​​nedaleko od obale, jer je u vodi bilo još ljudi. Jesam stavio masku s disalicom, ali sigurno ne bih otišao daleko; uzeo sam i malu kameru da snimam morska bića, kao i uvijek, ali već nakon nekoliko koraka u vodi osjetio sam strašnu bol u nozi."

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Bol se ubrzo proširila, a Matteo je došao do zastrašujuće spoznaje da ga ajkula napada: "Ajkula me počela vući u more, sve dok u jednom trenutku nisam uspio rukama uhvatiti njenu glavu. Mučio sam se da raširim ta velika usta i oslobodim nogu, iako sam shvatio da od koljena naniže nije ostalo ništa."

Video objavljen na Instagramu prikazuje Mattea kako dolazi u plitku vodu, gdje ga je Tommaso uspio odvesti na sigurno, a Matteo je naglasio: "Vrištao sam od straha da će me morski pas stići, vrištao sam svom prijatelju Tommasu, koji je bio na plaži."

Matteo je odveden u bolnicu u Brisbaneu, gdje je već imao jednu operaciju, a zakazan je još jedan zahvat. Iako je djelomično izgubio lijevu nogu - koja mu je amputirana ispod koljena - Matteo je preživio užasnu muku: "Nikad nisam mislio da ću preživjeti to čudovište", dodavši: "Tommaso mi je spasio život."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije