Afganistanska novinarka u suzama molila Jensa Stoltenberga za pomoć

5
Radiosarajevo.ba
Afganistanska novinarka u suzama molila Jensa Stoltenberga za pomoć
Print Screen / Lailume Sadid

Danas je glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg održao online press konferenciju, a posebnu pažnju privuklo je obraćanje Lailume Sadid, novinarke afganistanskih korijena koja radi za briselske novine Morning Newspaper.

"Htjela bih postaviti pitanje o ulozi NATO-a u Afganistanu. NATO nije samo Amerika, ne mislite li da je odluka koju ste vi i NATO donijeli pogrešna?" rekla je Sadid.

"Koliko još propalih politika koje će uslijediti prije nego što se nađe rješenje? Vidjeli smo kakva je situacija. Jer kao žena iz Afganistana... jasno je da je situacija jako teška. Postoje hiljade žena u Afganistanu koje ne znaju što im nosi budućnost, što se događa... Molim vas, nemojte priznati talibane bez ikakvih uslova, kao što je napravio Donald Trump kad je potpisao dogovor s njima", rekla je novinarka boreći se sa suzama.

Ambasador SAD-a Murphy: 'Kušlat je simbol bogate historije Bosne i Hercegovine'

Ambasador SAD-a Murphy: 'Kušlat je simbol bogate historije Bosne i Hercegovine'

Dok je postavljala pitanje, u redakciji iza nje bio je postavljen natpis "Afghan lives matter" - životi Afganistanaca su važni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije