Objavljeni snimci - pogledajte kako talibani slave u zabavnom parku u Kabulu

6
Radiosarajevo.ba
Objavljeni snimci - pogledajte kako talibani slave u zabavnom parku u Kabulu
PrtScr / Talibansko slavlje u Kabulu

I dok su hiljade preplavile zračnu luku u Kabulu u pokušaju da pobjegnu od  dešavanja u Afganistanu, čini se da videozapisi koji kruže društvenim mrežama prikazuju naoružane talibanske vojnike koji uživaju u vožnji zabavnim parkovima nakon pobjede prošlog vikenda.

Jedan video zapis koji je objavio stariji reporter Reutersa Hamid Shalizi prikazuje vojnike koji voze automobile odbojnike dok izgovaraju oružje.

U drugom videu koji je objavila francuska novinska kuća Mediavenir, viđeni su vojnici kako se voze na vrtuljku.

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

Još snimaka koje je na Twitteru objavio reporter Asaad Hanna prikazuje navodne talibanske vojnike kako veselo poskakuju na trampolinu.

Još jedan video zapis navodno prikazuje talibanske vojnike kako se igraju na trampolinu u teretani predsjedničke palače.

Ova islamistička skupina vladala je Afganistanom od 1996. do 2001. sve dok ju snage pod vodstvom SAD-a nisu uklonile s vlasti nakon napada 11. septembra. Prema Foreign Policyu, podsjetimo, SAD je uložio gotovo 83 milijarde dolara u obuku afganistanskih sigurnosnih snaga za obranu od prodora talibana.

Nakon višegodišnjih borbi, talibani su prošlog vikenda preplavili glavni grad Afganistana Kabul, a njegovi čelnici objavili su da je "rat završio" u zemlji.

U ponedjeljak je afganistanski predsjednik Ashraf Ghani otišao u izbjeglištvo, čime je zemlju praktično predao talibanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije