Advokati tvrde: 14-godišnjak je ubio majku kako bi zaštitio sebe i mlađeg brata

Radiosarajevo.ba
Advokati tvrde: 14-godišnjak je ubio majku kako bi zaštitio sebe i mlađeg brata
Foto: Kansas.com / Lisa Trimmell

Advokat dječaka koji je imao 14 godina prošle godine, kada je upucao i ubio svoju majku, kazao je kako je sve učinio u samoodbrani, da spase mlađeg brata (12) i sebe

Lisa Trimmell (41) ubijena je 20. juna 2018, dok je bila u svojoj kući u Wichiti (Kanzas, SAD) sa sinovima, koji su tada imali 12 i 14 godina. 

Ove sedmice advokati njenog starijeg sina uputili su zahtjev za odbacivanjem optužnice za ubistvo iz nehata, o kojoj sud za maloljetnike još uvijek odlučuje. Oni tvrde da je sve bila samoodbrana.

"Stariji brat je samo bio hrabar i legalno je odbranio i sebe i mlađeg brata od njenog napada", kazao je njen advokat Dan Monnat, pa nastavio:

"Lisa Trimmell je godinama bila posvećena majka, puna ljubavi, koja je odgojila dva inteligentna, pristojna i divna dječaka. No, autopsija je otkrila da je njena smrt još jedan slučaj ovisnosti o alkoholu koji je završio tragično."

Autopsija je potvrdila da je u krvi Lise Trimmel bilo duplo više alkohola nego što je dozvoljeno, recimo, vozačima, te su pronađeni znakovi ciroze koja se povezuje sa akutnim alkoholizmom. 

Inače, šest sedmica prije nego što je ubijena, njen bivši suprug Justin Trimmell, uspješan zubar, je podnio zahtjev za razvod nakon 18 godina braka. Kao razlog je naveo "dubok i nepomirljiv konflikt njihovih ličnosti i temperanata".

U narednom periodu, Justin je dobio skrbništvo na djecom, a Lisa je dječake mogla viđati dva dana mjesečno. Ostala je živjeti u porodičnom domu, skupocjenoj vili koja vrijedi skoro dva miliona dolara. 

Tog 20. juna, dječaci su došli kod majke i bili su sami s njom u kući. Advokati dječaka tvrde da je Lisa bila pijana i da je počela tući mlađeg sina. Stariji je zgrabio njen pištolj i, "u strahu za život svog brata, ali i svoj", ispalio jedan metak. Potom je pozvao hitnu pomoć. Pola sata kasnije, Lisa je preminula. 

Ipak, njeni prijatelji ne vjeruju u ovu verziju, tvrdeći da je bila manje građe i anemična. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije