Adrenalinske avanture: Muškarac stradao pri skoku na školi padobranstva

0
Radiosarajevo.ba
Adrenalinske avanture: Muškarac stradao pri skoku na školi padobranstva
Foto: Facebook / Hector s kolegom u letu

Skok padobranom jedna je od najrizičnijh ljudskih aktivnosti, ali očito je kako su užitak i izazov toliki da se brojni ljudi rado u to upuštaju. Naravno, uz prethodno svladanu obuku za tu zahtjevnu adrenalinsku aktivnost.

Jedan od njih je i 61-godišnji Argentinac Héctor Vaccaro, koji je upisao školu padobranstva. Nažalost tokom četvrtog od sedam stručnih satova Vaccaro je poginuo zato što mu se, kako je kazala njegova kći, glavni padobran nije otvorio.

"Postojao je i drugi padobran koji se otvorio na određenoj visini i pri određenoj brzini, ali izgledalo je kao da se nešto što se odvojilo zapetljalo u dio njegova tijela, rekla je za La Nación kći, koja je u februaru za rođendan iskočila zajedno s ocem.

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

Tragično stradali Hector svoje padobranske aktivnosti objavljivao je na Facebooku. Tako je lani u februaru objavio fotografiju skoka pod padobranom drugoga padobranca. "Čestitam ti, Héctore, na hrabrosti koju imaš", napisao mu je jedan od Facebook prijatelja.

Petnaest dana prije pogibije, 4. juna, Héctor Vaccaro objavio je fotografiju sebe i prijatelja kako iskaču iz aviona.

Posted by Hector Vaccaro on Sunday, February 13, 2022

To nisu bile jedine adrenalinske avanture dugogodišnjega djelatnika argentinske državne agencije za nadzor voda i kanalizacije, razvedenog oca dvoje djece. Vaccaro se bavio i ronjenjem pa je u augustu 2020. godine objavio fotografiju na kojoj pozira ispred aviona na morskom dnu.

U novembru 2021. objavio je i video kako roni kroz špilje. Na žalost brojnih kolega s više sreće, a manje adrenalina, mjesto Héctora Vaccara u argentinskoj državnoj agenciji za nadzor voda i kanalizacije ostat će prazno, prenosi Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije