Sindikat policije FBiH protiv smanjenja plata

Radiosarajevo.ba
Sindikat policije FBiH protiv smanjenja plata
Unija samostalnih sindikata policije Federacije BiH (koju čine sindikati policije kantona), zahtijeva hitnu obustavu svih pokrenutih aktivnosti vlasti koje za cilj imaju donošenje zakona kojim se umanjuju primanja po bilo kom osnovu policijskih službenika i državnih službenika i namještenika uposlenih u organima unutrašnjih poslova.

Kako navode iz Unije samostalnih sindikata policije traži se također konačno i obavezno prihvatanje predstavnika sindikalnih struktura za pregovarački sto kao ravnopravnog i istinskog partnera radi pronalaska adekvatnog i za svih prihvatljivog rješenja kojim se neće kao "jedini izlaz" iz ekonomske krize nalaziti u dodatnom oduzimanju ionako grubo narušenih prava iz radnog odnosa od svih radnika, a između ostalih i policijskih službenika i državnih službenika i namještenika.

„Zahtijevamo izjednačavanje primanja po osnovu osobnog dohotka svih uposlenika organa unutrašnjih poslova i drugih sigurnosnih agencija na nivou FBiH, s obzirom na istovjetnost poziva kojim se bave“, saopćeno je iz Unije.

Fena/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije