Sarajevo: Danas sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Danas sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH razmatra po hitnom postupku.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji.

U prvom čitanju bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović.

Na dnevnom redu bi se trebala naći Godišnja platforma o sigurnosno-obavještajnoj politici kao i Privremeni izvještaj Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava te Izvještaj revizije učinka o temi "Proces zapošljavanja državnih službenika u institucijama BiH".

Dom bi se trebao izjasniti i o inicijativi poslanika Remzije Kadrića i Adema Huskića za raspravu na sjednici Doma o temi "Dostignuti nivo implementacije Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini".

fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije