Zvanično Skoplje se oglasilo o zabrani leta Sergeju Lavrovu

1
Radiosarajevo.ba
Zvanično Skoplje se oglasilo o zabrani leta Sergeju Lavrovu
Foto: EPA-EFE / Sergej Lavrov

Zvanično Skoplje potvrdilo je danas da nije dozvolilo prelet aviona šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova preko teritorije Sjeverne Makedonije, a premijer Dimitar Kovačevski je pojasnio da se ta zabrana odnosi na sve ruske avio-kompanije i da se avion Lavrova ni po čemu ne razlikuje.

"Donijeli smo odluku, zabrana preleta ruskih avio-kompanija preko teritorije naše zemlje. Mi smo članica NATO-a, što znači da su odluke koje se donose u NATO-u i naše odluke i da imamo potpuno usklađenu spoljnu politiku sa politikom Evropske unije", rekao je Kovačevski.

Dodao je da ni Lavrov ne može imati drugačiji tretman.

Slovenci uputili radikalan zahtjev zbog turista koji će ići preko Hrvatske: ‘Ovo traže prvi put'

Slovenci uputili radikalan zahtjev zbog turista koji će ići preko Hrvatske: ‘Ovo traže prvi put'

"Što se tiče konkretnog leta, nema drugog tretmana u vezi sa odlukom koja je već donesena i koja je na snazi i koja ostaje na snazi", rekao je.

Ovim povodom oglasilo se i Ministarstvo vanjskih poslova saopštenjem u kojem stoji da je zabrana za prelet aviona Lavrova donesena u saglasnosti sa odlukom vlade o zatvaranju vazdušnog prostora Sjeverne Makedonije za sve avione ruskih kompanija, prenosi N1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije