Zoran Milanović: Fondovi su jedini smisao boravka u EU, to nikad neće biti zajednica naroda

8
Hina
Zoran Milanović: Fondovi su jedini smisao boravka u EU, to nikad neće biti zajednica naroda
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović na svečanoj sjednici vijeća Općine Vela Luka poručio je večeras, 18. marta, kako su europski fondovi jedini smisao boravka u EU, ali i kako vrijeme fondova prolazi, pa Hrvatska mora osigurati svoje mjesto pod suncem.

"Biti žilav, ako treba i sebičan, ne pakostan i zao, i računati da vrijeme fondova prolazi, da Hrvatska mora naći svoje mjesto pod suncem", rekao je Milanović.

Na sjednici Općinskog vijeća, povodom Dana Općine i blagdana svetog Josipa, vijećnicima je poručio kako želi da iskoriste europske fondove u potpunosti, odnosno "tuto", poručivši da su oni jedini smisao boravka u EU.

Slučaj iz Gradiške: Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

Slučaj iz Gradiške: Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

"Ti europski fondovi su jedini smisao boravka u EU. Ne vidim tu nikakvu zajednicu naroda. Vrijednosti da. Mi smo demokracija, imamo svoja pravila, svoje običaje, nemojmo se zanositi ludim idejama da će sve to biti jedna zajednica i nacija, jer neće", rekao je. "Treba biti lojalan, otporan, pošten, ali fondovi su ta stvar koja čini razliku."

Milanović je istaknuo da se Hrvatska ne smije zadovoljiti dosadašnjim korištenjem europskih fondova i da mora u tome biti bolja. U tom smislu, spomenuo je primjer Portugala ili Grčke u kojima se, nakon deset ili petnaest godina korištenja, nisu gradile nove tvornice nego se "krpa, uljepšava, dekorira. Super je to, međutim tu nema sile".

Poručio je i da u borbi i konkurenciji nacija "imaš prostora i uspjeha samo ako se brineš o sebi i misliš na sebe i ako shvatiš da je jedino tebi i tvojima stalo do tebe". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije