Zoran Mamić se vratio u Hrvatsku: Išao sam u BiH da posjetim brata

0
Radiosarajevo.ba
Zoran Mamić se vratio u Hrvatsku: Išao sam u BiH da posjetim brata
Foto: EPA-EFE / Zoran Mamić

Zoran Mamić, bivši trener Dinama pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba, jučer je napustio Hrvatsku i otišao u BiH.

No jutros se vratio u Hrvatsku.

Njegovo prelaženje granice s Bosnom i Hercegovinom zabilježeno je na graničnom prijelazu Bijača, zadnjem nakon Međugorja, piše RTL.

"Prešli smo granicu, sad smo kod Splita", rekao je nešto prije 10 sati jutros za N1. Kako je rekao, išao je u BiH vidjeti brata Zdravka Mamića.

Mamić i dalje može slobodno putovati

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih zapreka budući da je, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek koji čeka da ga pozove sudac radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

"Nije bilo mogućnosti da se donesu mjere opreza, da ne može napustiti adresu prebivališta ili slično. Takva ograničenja se donose samo kad postoje uvjeti za pritvor", rekao je Branko Šerić.

Više godina se govori o promjeni zakona, ali do nje još nije došlo, kaže Šerić i dodaje da bi to bilo mnogo jednostavnije riješiti kad bi se suđenja događala dan za danom, bez odgoda.

Podsjetimo, Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je prošle sedmice nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presuda Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije