Svjetsko klupsko prvenstvo: Zoran Mamić s Al-Ainom šokirao prvaka Južne Amerike

Radiosarajevo.ba
Svjetsko klupsko prvenstvo: Zoran Mamić s Al-Ainom šokirao prvaka Južne Amerike
Devet dana nakon što su u spektakularnom finalu u Madridu osvojili Copa Libertadores, fudbaleri Argentinske River Platze doživjeli su hladan tuš na Svjetskom klupskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U polufinalu ovog takmičenja, koje se održava u Abu Dhabiju, južnoamerički prvak senzacionalno je poražen od domaćeg Al-Aina.

Na stadionu Hazza Bin Zayed, Al-Ain je poveo autogolom Marcusa Berga u 3. minutu, ali su Argentinci do 16. minuta preokrenuli rezultat sa dva pogotka Santosa Borrea.

Caio je u 51. minuti izjednačio 2:2 poslije prekrasnog solo prodora. River Plate u 69. minuti imala jedanaesterac, no udarac Gonzala Martineza zaustavila je prečka.

Kako se rezultat nije mijenjao i nakon 120 minuta, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u čemu su uspješniji bili domaćini. Svi igrači Al-Aina pogodili su mrežu, dok je Enzo Perez promašio posljednji udarac za River.

Al-Ain, koga s klupe predvodi bivši trener Dinama Zoran Mamić, u finalu će igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog duela izmežu europskog prvaka Real Madrida i prvaka Azije Kashima Antlersa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije