Zoran Kesić o Quo Vadis, Aida: Svako ko je pogledao Aidu, ima svog pobjednika

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Filmovani srpski genocid nad bošnjacima!

.

Srbi će imati ovaj film kao obavezno štivo u školama ali tek kad se osvjeste! Zato će trebati vremena ali će se ipak dogoditi!

.

HERA

. ka Srbi će imati ovaj film kao obavezno štivo u školama ali tek kad se osvjeste! Zato će trebati vremena ali će se ipak dogoditi! Verovatno. Ali hajde da prvo kazemo ko je predao Grad Mucenika, i ko je pobjegao iz njega, a slavite ga kao heroja? Zasto se cuti. I kako to da govorite gnjusobe o zrtvama Jasenovca? Stotine hiljada djece, zena, staraca, za ustase nepodobnih Hrvata, Muslimana, Jevreja Srba pogubljenih. Ne mogu postojati dva arsina.

Sasa

Kako da ne volis ovu legendu od covjeka? Pa moras ga voliti. Ne zato jer on navija za Muslimane vec zato sto je realan u danasnjem svijetu nerealne stoke. Film treba da je poucan posebno kraj, da znate sa kim zivite i od koga su vas strasili, od ljudi kojima su sve pobili i opet se ne svete. Pitanje za komentatore... Kakve veze ima Jasenovac? Nije vam bila pouka ocigledno, svaki normalan covjek zna da je postojala stotinu i jedna Dara, nazalost.

@Hera Herava u glavu

Grad je predao UN, Srebrenica je tad bila zaštičena zona. Ta osoba je dobrovoljno otišla na suđenje i čista obraza otišao i vratio se. Pogledaj šta je bilo sa vašim kukavicama koje su se krile ili izvršile samoubistvo. Nemaju dva aršina. Svakome kome se dokaže da je loše radio neka odgovara. To ne funkcionira po željama nečijim. Žrtva civilna nema boje kože, vjere i nacije. Nedužno ubijena, mučena, zlostavljana žrtva ima samo jednu kategoriju, katekoriju žrtve.

Gost

film je prije svega, dostojanstven. Teška tema, presuđeni genocid, situacija u Srebrenici je bila puno teža.... ovaj film je pristojna i umjetnički snažna poruka čovječanstvu- n ema tu poziva na osvetu, ideološke propagnde, UN je ostavila ljude na milost i nemilost koljačima. Ovo je snažna antiratna priča iz perspektive, žene, majke...

Istina

Srebrenica- stradalini ubijeni zarobljeni muslimanski vojnici koji su prethodno pucali i bili ratnici. Žene i djeca evakuisani i prebačeni bezbjedno na muskimansku teritoriju. Jasenovac- hiljade civila, djece žena i djece srpske , jevrejske i romske nacionalnosti sistemski, zvjerski dovedeno u logore od strane ustaša ( Hrvata i Mzslimana), i ubijeno. Zaključak- N E U P O R E D I V O!!!

Rat i mir

Kad se izginu i budu ubijeni protivnički vojnici, koji su prethodno bili naoružani i pucali u vas, to se ne zove genocid. To je izgubljena bitka! Pitajte Amere, oni to najbolje znaju!

Prikrivanje i preusmjeravanje

Bogati i prebogati svetosavski ekstremisti i popagandisti te ratni zločinci kalibra smederevskih tariguzista poput Ivice Dačića i Zorana Kesića forsiraju nekakve sporedne šupljake sa ciljem prikrivanja svojih i koristoljubivih etnički motiviranih umorstava svojih komšija i sugrađana poput potomaka multikonfesionalnih brakova hrvatsko jevrejskog Andrije Hebranga 1949-e te rumunsko-sandzacke trudnice Gete Kučević 1920-e sa plodom u njoj.

/ Najnovije